Saapuminen

Oulun linnan kellari sijaitsee Linnansaaressa Oulun keskustan edustalla.

Kävellen

Kätevin tapa saapua Oulun linnan kellarille on kävellen.

Sekä etelästä keskustan suunnasta että pohjoisesta Raatin suunnasta on suorat yhteydet kevyen liikenteen siltoja pitkin Linnansaareen. Myös Ainolanpuiston suunnasta on mahdollista kulkea jalan Merikoskentien ali.

Rautatieasemalta tultaessa kulje ensin Asemakatua ja sitten Ojakatua pitkin rantaa kohti ja jatka Pokkisenväylän ylittävän kevyen liikenteen sillan yli Linnansaareen.

Pyörällä

Oulun seudun pyöräilyn pääreitti keskustasta pohjoiseen kulkee Linnansaaren läpi. Sekä keskustan että pohjoisen suunnasta Linnansaareen on mahdollista tulla Linnabaana-nimistä pyöräilybaanaa pitkin.

Oulun linnan kellarin luona on pyörätelineitä. Telineet eivät mahdollista runkolukitusta.

Tutustu Oulun pyöräilyreittiverkostoon Oulun liikenteen reittioppaasta.

Julkisilla

Linnansaaren keskeisen sijainnin ansiosta bussilla pääsee lähelle Oulun linnan kellaria. Lähimmät pysäkit ovat Raatti E, Pokkitörmä ja Kaupungintalo P.

 

Katso tarkemmat aikataulut ja reitit Oulun joukkoliikenteen nettisivuilta.

Autolla

Lähimmät parkkipaikat sijaitsevat aivan kellarin vieressä. Paikkoja on noin kahdeksan. Niihin saavutaan ainoastaan pohjoisen suunnasta Merikoskenkadulta. Huomioithan, että etelän suunnasta tultaessa kääntyminen linnan kellarin parkkipaikalle on kielletty.

Viereisessä Raatin saaressa on runsaasti ilmaista parkkitilaa useilla eri parkkialueilla. Raatin parkkialueille saavutaan Merikoskenkadun kautta.

Esteettömyys

Oulun linnan kellari ei ole esteetön. Kellariin päästäkseen täytyy laskeutua muutama jyrkkä porrasaskelma alaspäin. Portaiden vieressä ei ole kaidetta.

Opaskoirat ovat tervetulleita kellariin.

Vallin päälle johtavat portaat sen molemmista päistä.

Linnansaaren läpi kulkee asfaltoitu kevyen liikenteen väylä. Muut saarella risteilevät polut on päällystetty kivituhkalla.

WC

WC-tilat sijaitsevat Tähtitornin kahvilan tiloissa.